Popular Posts

Sunday, May 15, 2011

aku sayang sama kamu~

ehem.......
testing one two three,,,,,,,,
alright adeknan nak story sikit satu benda nih,,,,
maklumlah kan dah lama tak Update Blog nih kan.. membusy semacam jer 2, 3 minggu nih,,, adoi..
ini lah azabnya bila cikgu berhadapan dgn minggu peperiksaan lalalalalala letih  Dom...

Sepanjang bergelar cikgu nih_ _ _ 
sudah berkali-kali jugak adeknan jatuh tersungkur terlanding terlentang kat sekolah nih...
kadang-kadang ada jugak rasa macam diketuk, dihempup gan batu besar sedeeeeeehhhhhh....
tapi apa yang penting yang adeknan nak cerita ari nih  bukanlah khabar kisah cinta adeknan yang menyedihkan tuh....tapi sebaliknya kerana ini kisah pilih kasih....lalala

SEMETRO? Sekolah Menengah Kebangsaan Trolak.....
Seindah nama, secantik tamannya, seharmoni burung berkicauan....Indah!
Dush!!!!!!!!! adeknan jatuh! jatuh sayang pada semetro? macam-macam kenangan ada disini...
Kenangan terindah bila mendapat banyak kenalan di sini..sama ada pelajar, guru atau kakitangan yang sporting.... baik-baik belaka. 


Bila melihat gelagat pelajar??? adeknan senyum? teringatkan kisah lampau adeknan? adeknan sering membayangkan adeknan nih kategori pelajar yang macam mana dulu?? adakah pelajar gred A? gred B atau gred C?? atau gred 9G.
Kerana adeknan tahu kejayaan itu tidak pernah diukur dengan masa lampaunya tetapi sejauh mana ia membawa kita.. kerana kejayaan itu tidak pernah berpenghujung. dan hanya masa lampau yang menjadu suhu ukuranya...

Tapi apa yang pasti adeknan tidak pernah merasa mendapat tumpuan daripada guru-guru adeknan dulu. Perkara ini yang membuatkan adeknan lebih senang untuk memahami pelajar adeknan sendiri. Adeknan bukanlah seorang guru yang cemerlang? ataupun seorang guru yang benar-benar hebat yang mampu memberikan pengajaran kepada pelajarnya tanpa cacat cela.

Adeknan hanyalah seorang guru baru yang masih lagi mentah dan masih belajar dan pada masa yang sama belajar daripada pelajarnya dengan menimba pengalaman. Mungkin penerimaan adeknan bukan seperti orang lain, dan adeknan tahu yang sesetenggah orang sukar menerima bagaimana keadaan adeknan yang cumel nih. "perasan_hantuk kepala kat dinding"

Tapi,,,
apa-apa pun yang penting sepanjang adeknan berada di SEMETRO ni adeknan gembira dan selalu ketawa.. 
adeknan tidak mungkin akan lupa kenangan pahit dan manis yang adeknan coret disini,, bermula sejak di perkenalan dan perpisahan.. semuanyaaa... kerana ape?


kerana SeMetRo aku jatuh sayang sama kamu....

0 comments:

Post a Comment

Let see Where You Came From

free counters
get this
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes Powered by Blogger | DSW printable coupons