Popular Posts

Friday, November 18, 2011

GAUMAN HARIMAU MUDA MASIH KENTAL

Khamis 17/11/2011, siaran TV3 mengalami perubahan mendadak setelah sekian lama tidak meyajikan perlawanan bola sepak temparan setelah sekian lama.

Semalam,, skuad Harimau Muda Negara mengaum garang menewaskan Pasukan tuan rumah Indonesia dalam merebut tempat ke peringkat separuh akhir di Temasya Sukan SEA 2011.

Pasukan Malaysia Menang dengan agreget 3 mata apabila menewaskan pihak tuan rumah dengan gol 1 - 0. Gol Tunggal dijaringkan oleh oleh Syahrul Azwani Ibrahim seawal minit ke 17 yang membolehkan pasukan Harimau Muda mendahului perlawanan dengan kelebihan 1 gol sehingga tamat perlawanan dan kemenangan memihak  kepada pasukan Harimau Muda Malaysia bimbingan Kim Swee.

Antara aksi menarik dalam perlawanan Pasukan Harimau Muda menentang Tuan Rumah Sukan SEA 2011, Indonesia

Menjadi satu kegembiraan dan kemenangan diraikan oleh para penyokong di stadium yang dipenuhi penyokong tuan rumah indonesia. Namun peminat tempatan tampak lebih teruja dengan sorakan dari rumah mahupun kedai2 mamak atau kedai makan di seluruh malaysia meraikan gol kemenangan malaysia.

Akan Datang, Pasukan Harimau Muda Malaya akan menentang Naib Juara Kumpulan B, Myanmar manakala Pasukan Tuan Rumah Indonesia akan menentang Juara Kumpulan B, Vietnam yang dijadualkan pada 19 November 2011 iaitu pada hari sabtu.

seperti yang sedia maklum, rakyat malaysia yang juga peminat bola sepak tanah air berpeluang menyaksikan perlawanan secara langsung (LIVE) di saluran siaran rasmi Sukan SEA 2011 iaitu TV3 atapun melalui salurabn Astro Arena 801.

Dengan Itu, diseru semua rakyat Malaysia berdoa agar pasukan Harimau Muda kita tetap kekal mengekalkan kejuaraan mereka seterusnya memartabatkan lagi industri bola sepak negara.....

Thursday, November 17, 2011

REGATTA SIBUTI 2011

Assalamualaikum... 

Apa khabar dan selamat sejahtera semua....


MInggu ni adeknan nak share kan sedikit sebanyak keterujaan adeknan..
sebenarnya adeknan sedikit teruja untuk bersuka ria di karnival REGATTA SIBUTI 2011 yang sudah mula kemeriahannya terasa sejak semalam lagi....

Mercu Tanda Pekan Bekenu, Miri Sarawak, kelapa sawit terbesar di Dunia

Masih ramai yang tidak mengerti apakah itu regatta. actually regatta merupakan acara yang diraikan di kebanyakan tempat di Negeri Sarawak seperti di Sibuti, Marudi dan banyak tempat lagi, atau lebih dikenali sebagai karnival yang diraikan di Sarawak.... especially di kawasan yang mempunyai sungai-sungai yang pernah menjadi nadi penghubung penempatan penduduk Sarawak dan  kini menjadi nadi kepada Regatta itu sendiri..

Antara bentuk acara yang dijalankan adalah seperti...

1. Lumba Bot berkuasa TINGGI.
Untuk acara nih, setiap kampung ataupun setiap daerah yang berhampiran akan menghantar wakil masing-masing. untuk merebut gelaran juara. terdapat pelbagai corak dan reka bentuk yang sangat menarik bagi mengambarkan semangat dan ciri kampung atau komuniti yang diwakili akan menjanjikan keterujaan dikalangan penonton dan gunakan peserta yang hadir.

2.  Lumba Perahu.
acara ni, akalau tak silap adeknan ada 3 kategori, kategori lelaki, kategori perempuan dan kategori campuran. Setiap perahu melibatkan 8 orang pendayung yang akan  mendayung sejauh lebih kurang 500meter di dalam trek yang disediakan.

3. Lain-Lain Acara. 
  antaranya ialah, karaoke bintang sibuti, pertandingan ratu regatta pun ada, sukan rakyat dan macam-macam lagi.

Perahu Unik (kecil) dan Perahu Lumba yang digunakan untuk acara Lumba Perahu

Apa yang pasti ramai yang sudah exited nak tengok team kampung masing-masing beraksi.  tidak ketinggalan TEAM kampung Tiris juga menghantar team yang kental untuk lumba perahu.. hahahaa  bak pantun orang Kedayan....
"     "
Anik-anik daun jalayan,
Sungguhnya anik pembungkus nasi,
Walaupun anik orang kedayan,
Sungguhnya anik beranii mati.
"      "
So apa kata kita beramai-ramai pergi memeriahkan sambutan regatta sibuti 2011 pada 17 hingga 20/11/2011 di water Front esplanade Bekenu... Karnival Jualan kraff/makanan/minuman/dan banyak lagi menanti anda....

Cerita TammaT

Tuesday, November 15, 2011

Can't Wait anymore,,,, Cause now I Know What I Want!!~~

Ini Yang ada kat kepala Otak adeknan sekarang nih.

adeknan tak sabar
TAK SABAR NAK MEMULAKAN BISNES SENDIRI.....

Tapi sebelum tu, mestilah kena ada keja tetap dulu kan. almaklumlah kan... nak cari duit a.k.a Modal ni bukan senang,,,

betul?? adeknan stuju... memang boleh buat Loan gan Bank~ lagi pun belambak Bank kat Malaysia Nih.....

Bukan Tak tau cara nak pinjam~~ cuma adeknan kalau boleh nak mulakan perniagaan awal adeknan nih biar lah dengan duit adeknan sendiri dulu.....  tambahan pulak ekonomi negara ni yang semakin tak tentu hala nih...

adeknan tau/ terlalu banyank benda yang akan perlu dipertimbangkan sebelum memulakan perniagaan bukan.
Tapi kalau kita takut nak mencuba terus dan terlalu berhati-hati je... sampai bila pun kita tak akan dapat mulakan perniagaan kita kan...

adeknan kadang2 geram jugak gan Orang sekeliling adeknan,,, (memang ini kot yang dirasakan bagi setiap peniaga tu dulu kan) hahahahahaa........

Tapi apa yang pasti adeknan akan terus dengan matlamat adeknan. adeknan tak mahu hanya hidup untuk meneruskan hidup semata-mata.. adeknan nak menikmati hidup dengan melakukan apa yang adeknan inginkan selama nih!....

Mungkin bukan sekarang, atau mungkin bukan pada masa yang terdekat nih, tapi adeknan akan mulakan perniagaan adeknan sebelum adeknan berumur 27 tahun. isyaallah....

p.s doakan adeknan agar success k? wslm

Wednesday, October 19, 2011

KFC vs Nasi Bungkus


diantara dua menu ni? yg mn satu jadi pilihan anda?

hahaha menarik bukan topik yang adeknan nak bincangkan ne kan??
memang tertarik kau Da BOM!!
apa yang pasti sedap hingga menjilat jari..

baiklah cuba anda semua perhatikan apakah perbezaan diantara ke-2x gambar menu tersebut,
apa yang pasti, menu KFC sudah tersedia terhidang (kita thu apa yang akan kita makan bukan?)
so bagaimana pulak dengam menu ke-2 adeknan, nasi bungkus...

Sebenarnya adeknan berasa agak sedikit janggal bila membahaskan citer nih. tapi apa-apa pun lantak lah haha


apa yang ada dengan KFC-
jawapannya...
Mestilah ada ayamnya kan. ada apa lagi selain dari ayam walaupun kat dalam gambar ne dah takda ayam (dah habis adeknan makan tak sempat nak Snap pun) wakakaka.. ayam yang sedap sehingga menjilat siku,,,, urmmm cakap je KFC semua tersentak exited kan? owh.. sape-sape tak exited tu mesti da something wrong somewhere (or adeknan ne je yang tak betul). tapi hakikatnya kalau sahaja di sebut KFC didepan member yang adeknan kenal atau mana-mana budak/kanak-kanak mesti diorang akan berasa sangat heppy.

apa sebabnye?
meh baca satu persatu
1. sebab kita sudah dididik oleh society untuk love KFC,. nyata promosi KFC kat malaysia ni yang terbaik lah. sampaikan ada kenalan adeknan yang study lama di England (xbo ckp siapa_coz P&C) x sabar-sabar nak makan KFC kat malaysia. sebab kat sini je dia boleh makan Ayam goreng KFC dengan SOS istemewa.

2. Sebab yang kedua, mestilah sebab SOS nya. ada tak sesiapa kenalan anda yang selalu kebas Sos Kfc tu bawa balik 1 or 2 botol. jgn cakap dengan adeknan korang tak pernah jumpa orang yang buat cam tu. sebab apa? sebab adeknan pernah jugak ambik sos kfc bawa balik...hahahaha /ada x reason lain yang lebih munasabah daripada ini untuk membuktikan bahawa istemewanya KFC kepada kita.

3. Sebab Yang ke-3, bila kita berdiri je dpn kaunter cashier tu tanya "Spicy or Original?" so ramailah yang jawab "Spicy".. hahaha betul x? betul kan. sedangkan kanak-kanak umur 6 tahun pun order yang spicy. tengo lah bertapa specialnya KFC sehinggakan kadang-kadang kita mintak ayam Spicy cashier tu bagi yang original>tau sebab apa sebab yang spicy dah habis so dia x tau nak buat macam mana lagi. so makan je lah apa yang tinggal kan. siapa yang jadi mangsa keadaan kita jugak kerana buat KFC riuh rendah, tak begitu??

4. Reason yang ke 4 dan yang seterusnya tak payah lah adeknan nak storykan lat sini kan. sebab adeknan pasti korang pernah makan KFC kan. tak kira tua muda semuanya sama. bukak mata pandang puas-puas...


ok story plak apa yang ada dengan nasi bungkus.

Well firstly adeknan nak korang judge dengan merujuk gambar nasi bungkus yang adeknan uploadkan ni sahaja. untuk elakkan perasaan bais a.k.a BERAT SEBELAH korang akan menyelubungi diri.
ok. antara apa yang ada pada nasi bungkus ne....

1. Ianya diselubungi misteri? persoalan apakah? berapakah? siapakah? dimanakah? bagaimana? menyelubungi fikiran kita bila kita berfikir secara mendalam (sesiapa yang tak rasa macam tu ada kemungkinan besar kena ceret beret bila makan nasi bungkus lepas ne)
kenapa adeknan cakap macam tu, ok. ianya umpama makan yang nasi bungkus tu terletak diatas meja anda dan ada nota kat tepinya tertulis untuk awak(kamu) adakah kamu akan makan terus/ menutup mata.

2. Fikiran kita selalunya menyimpulkan makan "dalam Bungkusan itu" makanan murahan (Mainan psikologi)
nape adeknan kata ini adalah mainan Psikologi? sebab sape ada belajar subjek Psikologi tu tau lah kan. so sape tak paham-paham tu gi search kat google skg ne,... seperti bak kata pepatah Don't Judge Book By Cover lor. sape tahu kat dalam tu ada KFC

so apa kesimpulanya pada kali ne...

cubalah makan ini kedua-duanya serentak. yang manakah yang anda makan dahulu? itulah jawapan kepada diri anda.
tetapi bagi adeknan bila kita makan apa jua makanan sekalipun jika bersendirian rasanya sama juga. kerana diakhir cerita anda tetap akan kenyang. tetapi kepuasannya tidak anda nikmati. itulah bezanya berteman ataupun tidak.

kerana menurut adeknan sharing is caring....

p/s sesiapa yang rasa KFC and Nasi Bungkus ne tak special mesti kerana mereka pernah merasa memori hitam dengan salah satu menu tersebut. tepuk dada tanya perut kemudian tanya hati!

Thursday, October 13, 2011

komputer oh? komputer

komputer oh? komputer?

Bagi sesiapa yang bekerja atau terlibat dengan admin (pengurusan/pentadbiran) mesti sdh biasa dengan perkataan komputer kan?
So hari ne adeknan nak share sikit ketegangan yang adeknan hadapi semasa menghadap komputer hari-hari.

bekerja selama 8jam lamanya menghadap komputer? tau apa effect nyer? adeknan pun tak tahu
tapi ada satu yang adeknan tahu,, kepala adeknan ne jadi sakit dan cepat pening plus plak dengan mata pun makin kabur.

tu baru je keje selama 1 bulan lebih.
nanti kalau dah masuk sampai 3 bulan kerja mesti uban adeknan ni dah semakin banyak.
so masa tu korang tak boleh lah panggil adeknan lagi dengan  pangilan "adeknan" angpa semua kena panggil atuknan plak....

Tapi kalau adeknan boleh jadi jutawan sebelum umur 40s tak pe lah adeknan tak kisah.
Haraplah nak jadi jutawan,,,,jangan harap. jutawan tu bukan untuk ko "adeknan" hahaha mimpilah

tapi apa yang adeknan rasa, mungkin suatu hari nanti adeknan terpaksa pakai kaca mata.
aishkkkk.... mesti lagi ensem a.k.a segak kan...
adeknan; ensem kan,,,, ni kaca mata hitam/lom tgk yg kaca putih ag,,,hahaha

exceli adeknan dah pernah pakai cermin mata sebelum nih.. tapi bad luck lah. kaca mata adeknan tercicir masa adeknan belari dari hujan.. opss melayang RM200.00

p/s tapi orang kata "orang yang selalu berangan-angan nak kaya ni selalunya akan berakhir hanya dengan angan-angan saja". 4ur information adeknan pun rasa macam tu_sebab tu adeknan hanya mampu berangan-angan je. sebab adeknan tahu yang adeknan ni mungkin bukan ditakdirkan untuk menjadi seperti yang adeknan inginkan tu. so adeknan hanya mampu berangan-angan untuk menyenangkan hati kerana kita mungkin bukan ditakdirkan untuk jadi seperti yang kita inginkan.

Monday, October 10, 2011

i hate the most


Sama macam dalam gambar nih...
terasa pelik jer pabila tengok tajuk ne kan.
harini adeknan agaknya sudah buang tebiat "dah sedar" apakah benda yang paling adeknan tak suka kat dunia nih. Al-maklumlah kan,.. adeknan ni pun bukanya baik sangat pun. tetapi ada sesetenggah pekara yang kita paling tidak suka kan. 

So dengan berbesar hatinya adeknan akan kongsikannya dengan semua buat kali ni. x-klusif setelah buat "come back" -(kiranya mcm single terbaru lah ne kan klw adeknan ni penyanyi-tapi sayang adeknan ni bukannya penyanyi dan bukan jugak penyangak) yang biasa-biasa sahaja.

---------------Aiseh ne dia adeknan nk listkan perkara yang adeknan tak suka.
firstly- adeknan tak suka tengok citer love story yg ada unsur2 "cheated" adikberadik "scandal" lah kiranya. tau sebab apa? sebab adeknan dah muak dengan kisah rumah tangga. menyampah~ kadang2 buat adeknan terasa da something yang missing. tapi lantaklah kan.... semua tu cerita je kan 

Secondly- adeknan tak suka makan sorang2 kat rumah. makan di hadapan TV bersaiz pintu pun tak seronok tau. walau berlaukkan daging kambing pangang pun rasa macam makan mee maggie yang sebungkus 80sen tuh. Kes nihh yang banyak buat adeknan rasa nak menangis kalau time makan nih. lagi2 kalau tengok citer yang ada scandal-scandal "buat sakit hati jer" plus adeknan ni pentingkan pertalian & persahabatan n kejujuran tau, walaupun adeknan nih bukanya romantik sangat pon?

tapi ada satu yang adeknan paling suka buat masa nih...
adeknan suka mandi lama-lama.. hahahaha (jangan jeles tau)
adeknan suka duduk dalam bilik air tu mandi lama-lama. sebab masa tu lah adeknan relax sikit. mandi air panas sekejap, sekejap air sejuk.... sampai adeknan terasa puas dan mengantuk.
then adeknan tido je. maklumlahkan duduk rumah sorang2 xda member or kawan nak borak-borak. 

tu lah rutin lah kiranya buat masa nih. rutin harian bekerja sementara yang agak cool jugak lah. tapi tak lah vouge macam si en.Hairiaks ti? kankankan hehehe

sesungguhnya hidup itu cuma sekali..
kita kejar lah apa yang kita mampu dapatkan.. 
dan sesuatu yang kita impikan jangan kita lupakan..
kita tidak tahu apa yang tertulis untuk kita di masa akan datang...
kita hanya mampu merancang dan berusaha, ALLAH S.W.T yang akan menentukannya..

Monday, September 19, 2011

rindu laman muka buku

assalamualaikum semuanya,....

ntah berapa lama dah adeknan tak update binatang nih (blog)
adoi... runsing di buatnya,,,,
terlalu rindu punya pasal dgn muka buku gan blog adeknan sanggup going someplaces to write this new post,

adoi hari2 adeknan dah semakin tersusun dengan rutin yang hampir sama setiap hari
pergi kerja,,, balik kerja,,,
tido n bangun jer....
huhuhuhu

tapi x pa hari ne adeknan dah lepas rindu gan ko blog,,,
plus adeknan nak share kat sume yg kat kpg adeknan skg ne d landa demam main gasing,,
layan lah pic nih.

Monday, July 25, 2011

Akhirnya... Konvo jugak lalala

assalamualaikum dan Hallo pada sume....

Dah lama rasanya adeknan x post kn apa2 kat blog adeknan nih kan.... urm....
memang dah lama sgt pon. maklumlah kan org duduk kat kpg kat pedalaman lh katakan...
tuk pengetahuan sume... adeknan kat kpg xbo nk on9... nk kena panjat bukit baru dpt line. tu pon line cam beruk makyeh,,,,,,

tp xpa...
yg penting esok...luse ni adeknan nk konvo....
adoi tu jer yg adeknan nk share kat sini.... stlh sekian lama tunggu. 4 tahun study. mcm x percaya jer rasanya....
Tq sume yg membantu adeknan selama ini....

Sunday, May 15, 2011

aku sayang sama kamu~

ehem.......
testing one two three,,,,,,,,
alright adeknan nak story sikit satu benda nih,,,,
maklumlah kan dah lama tak Update Blog nih kan.. membusy semacam jer 2, 3 minggu nih,,, adoi..
ini lah azabnya bila cikgu berhadapan dgn minggu peperiksaan lalalalalala letih  Dom...

Sepanjang bergelar cikgu nih_ _ _ 
sudah berkali-kali jugak adeknan jatuh tersungkur terlanding terlentang kat sekolah nih...
kadang-kadang ada jugak rasa macam diketuk, dihempup gan batu besar sedeeeeeehhhhhh....
tapi apa yang penting yang adeknan nak cerita ari nih  bukanlah khabar kisah cinta adeknan yang menyedihkan tuh....tapi sebaliknya kerana ini kisah pilih kasih....lalala

SEMETRO? Sekolah Menengah Kebangsaan Trolak.....
Seindah nama, secantik tamannya, seharmoni burung berkicauan....Indah!
Dush!!!!!!!!! adeknan jatuh! jatuh sayang pada semetro? macam-macam kenangan ada disini...
Kenangan terindah bila mendapat banyak kenalan di sini..sama ada pelajar, guru atau kakitangan yang sporting.... baik-baik belaka. 


Bila melihat gelagat pelajar??? adeknan senyum? teringatkan kisah lampau adeknan? adeknan sering membayangkan adeknan nih kategori pelajar yang macam mana dulu?? adakah pelajar gred A? gred B atau gred C?? atau gred 9G.
Kerana adeknan tahu kejayaan itu tidak pernah diukur dengan masa lampaunya tetapi sejauh mana ia membawa kita.. kerana kejayaan itu tidak pernah berpenghujung. dan hanya masa lampau yang menjadu suhu ukuranya...

Tapi apa yang pasti adeknan tidak pernah merasa mendapat tumpuan daripada guru-guru adeknan dulu. Perkara ini yang membuatkan adeknan lebih senang untuk memahami pelajar adeknan sendiri. Adeknan bukanlah seorang guru yang cemerlang? ataupun seorang guru yang benar-benar hebat yang mampu memberikan pengajaran kepada pelajarnya tanpa cacat cela.

Adeknan hanyalah seorang guru baru yang masih lagi mentah dan masih belajar dan pada masa yang sama belajar daripada pelajarnya dengan menimba pengalaman. Mungkin penerimaan adeknan bukan seperti orang lain, dan adeknan tahu yang sesetenggah orang sukar menerima bagaimana keadaan adeknan yang cumel nih. "perasan_hantuk kepala kat dinding"

Tapi,,,
apa-apa pun yang penting sepanjang adeknan berada di SEMETRO ni adeknan gembira dan selalu ketawa.. 
adeknan tidak mungkin akan lupa kenangan pahit dan manis yang adeknan coret disini,, bermula sejak di perkenalan dan perpisahan.. semuanyaaa... kerana ape?


kerana SeMetRo aku jatuh sayang sama kamu....

Sunday, May 1, 2011

Mood nak balik`

1. bila anda terasa nak balik?
2. Bila kita Mula hilang pertimbangan?
3. Bila-bila masa keboringan dan keletihan?

inilah masanya adeknan teringin nak balik/////.........lalala

tapi lepas ni x tahu plak nak buat apa... adussss...susah betul lah >__<
I'am just not ready to be the young man. Coz I'am adeknan a.k.a brothernan.. lalala


adoiiiiiiii~~~~~~~~~~~ dh habis da...

Saturday, April 23, 2011

Luahan CintaKu pada Mu SayanG

Cinta?
perkataan Cinta?
Perasaan Cita dan Kasih?
Kasih Cinta mahupun Keobsessan?
Cinta Ku masih padaMu?
lalala.......

kenapa tetiba plak adeknan cerita pasal cinta ni kan?
well adeknan just nak share cerita cinta adeknan, kerana adeknan tahu setiap orang ada kisah cintanya yang tersendiri. Sama ada yang tragik! Hiba! Luka! atau Bahagia....

Kisah Cinta adeknan bermula suatu ketika dulu? masa tu adeknan masih lagi muda dan sekarang pun masih muda (Ngeeee perasan). Tapi apa yang pastinya ianya memang menarik tertarik kau da Bom!!!!

Masa Tu adeknan selalu termenung! kisah ni kiranya berlaku masa adeknan tingkatan 4 jugak lah....hehe ala-ala cinta monyet plak kan?....
Hello???? anda silap! ini bukan setakat cinta monyet adeknan tau. ni cinta mati!!!
adeknan Totally Fall In Love.> masa tu tenggah Hujan renyai-Renyai, Petir sambung menyambung!, angin bertiup sepoi2 bahasa dan suhu badan adeknan masih lagi suam-suam kuku!< very fresh lagi gitu...

tetiba !! jer

KEBOOOOOOOOOOOMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

~pause jap~

Denyutan jantung adeknan terhenti seketika (Pause jap lagi...sabar lah ) Makkkkk ai biar betuL? apaa? apaa? apaa? apaa? apaa? apaa? apaa? apaa? apaa? [ntah berapa kali ulang benda yg sama? sampaikan si dia pon Boring nak mampos]

Ini bukan lagi cinta pandang pertama? bukan sebab tiap2 kali pandang pon adeknan akan jatuh cinta padanya yang membuatkan hati adeknan berdentum kuat.. tapi apabila adeknan mencium baunya hati adeknan akan berdegup kencang! dan kencang!
x puas lagi??? xpa....

..kisah pun bersambung di rumah!

adeknan pun bg tau lah kat Mak gan ayah tercinta "Mak adeknan dpt .......... bla bla bla bla bla bla blah?"
Mak pun kata "apa?? biar betul? oK Blalalalaa bla bla bla .....bal k? 

Masa tu hati adeknan macam nak jatuh jer kelantai sambil golek-golek satu rumah??? 
bertapa gembiranya adeknan... dan 
cinta itu terus terpahat kedalam hati adeknan. dan cinta pun semakin mekar dan membara mengalahkan babak  "jack bertemu gan Rose dalam Titanic tu", atau umpama Romeo bertemu dengan Julietnya atau umpama prince William bertemu gan kate middleton pada tahap ni adalah tahap Leornado bertemu gan MOnalisa nya... [x ker hebat tu]



masa tu...perasaan adeknan mengalahkan feel dorg berdua ni <jgn jeles tau> Ngee...



akan ku buat majlis yg mengalahkan prince william gan soul mate nya nih.... 

tapi dua tahun kemudian + tahun2 kemudian...lalala

~SEMAKIN CINTA~

kasih semakin membara..
Adeknan diberikan inspirasi oleh abang ipar.. untuk meneruskan minat dan meminati serta menyayangi sidia....
dan kasih masih mekar dan semakin merak sehingga ke hari ini. adeknan masih lagi menanti saat itu tiba? 
saat bila adeknan sudah boleh menyentuhnya dengan perasaan Ghairah dan sayang yang membara....

Bila jer adeknan melamar dia?> dia datang kadang-kadang dia pergi (alah? ala-ala filem komedi romantik tu)
Bila Sayang tiada :-( hati adeknan sepi di rantai besi + gan welding skali...sadessssss...
Bila Sayang menjelma :-)) hati adeknan kembang mekar dan bergermelapan umpama mimpi menjadi nyata umpama lampu lip-lap2x masa raya

~BERSABAR SAYANG~

Tinggal beberapa Bulan jer lagi... kita akan diijab kabulkan ....
Cuma satu yang adeknan nak sayang tahu...adeknan amat obses pada dirimu.... 
sekejap sahaja lagi kita akan dipertemukan,,kita akan disatukan oleh yang maha ilahi....
Akan Ku jadikan dirimu sebagai Penjana kasih sayang ku pada keluargaKu agar mereka Gembira...
Agar Kami tetap gembira..akan ku semaikan kasih sayangku kepada bakal isteriku (yg ku tak tahu siapa lagi yg pasti bukan kamu_cuma satu yang ku ingin sayang tahu, aku CINTA PADA MU)
dan sehingga kini,, cinta ku masih pada Mu...Duit a.k.a Wang (RM/USD/RB $ dan apa jua mata wang yang lain) lalala


kerana Duit hidupku lebih bermakna untuk menjadi yang lebih baik dan lebih dekat dengan duit yang membolehkan adeknan menjadi apa yang adeknan inginkan.. 
yang adeknan selalu impikan...
yang selalu adeknan citakan....
yang adeknan selalu idamkan selama ini
untuk menjadi kaya raya....hahahahaaaa

menjadi seorang yang suksess dalam pengurusan kewangan dan menjadi ahli perniagaan yang mampu berbakti kepada hidup keluarga dan sanak saudara seperti mana ynag dilakukan oleh idola adeknan "RIPIN B, Lamat"

*Disebalik tabir Kisah Cinta....:-

adeknan pun bg tau lah kat Mak gan ayah tercinta "Mak adeknan dpt no 1 dalam kelas adeknan dpt 38 orang. mak bagi duit RM10 nak beli buku (dgn nada baik giler _pijak semut pun x mati>>sebenarnya nak bayar hutang kawan...jgn ikut tau lalala)

Mak pun kata "apa?? biar betul? oK Blalalalaa bla bla bla nah RM50.oo tolong beli bahan Kek Lapis Lusa dah nak raya cepat sikit. jangan lupa bagi balik bal (balance/baki) k?
*Tapi balance a.k.a baki x da dh...lesappppppppppp tinggal kelabu...kek pun xda dah...mampus balik rumah kena marah...lalala


p/s- Masih mencari cinta dan ingin mengapai cinta itu....lalala

Sunday, April 17, 2011

TAHNIAH-TAHNIAH SEJUTA TAHNIAH

Assalamualaikum semuanya....

Ha'ah Hari adeknan kali ni berbunga-bunga. berseri-seri ...bila...............


~story ni start sini~


mesti semua tahu kan... Kempen dan Pilihan Raya untuk Negeri Sarawak telah Selesai Malam Tadi.. perkh.. adeknan gembira sangat sebab Calon pilihan adeknan, mak ayah, nenek kiranya satu keluarga dan satu kampong ar gembira sangat. 

RIPIN BIN LAMAT

Tahniah diucapkan kepada YB. RIPIN bin LAMAT kerana memenangi pilihan Raya Bahagian N62 Lambir. mewakili Kaum Komuniti Kedayan. ALhamdulillah ada jugak wakil kita orang kedayan.

Beliau bukan sahaj berpendidikan, Malah juga Prihatin dan Perhatian kepada Rakyat. Memegang jawatan sebagai Setiausaha Politik Pehin Seri Taip Mahmood telah mengukir sejarah semalam menjadi wakil rakyat mengantikan Aiden Wing. 

Tahniah diucapkan sekali lagi kepada beliau. Kami tumpang gembira dengan Keluarga dan orang kampung tiris. dan semoga semakin banyak pembangunan yang akan di jalankan seperti yang kita semua selalu impikan sebelum ini.

apa yang penting "YB.Ripin bin Lamat" memang Super and semestinya menjadi Pembakar semangat bagi adeknan untuk terus maju.  Kepada Keluarga nenek, tuak, angah:- kita akan terus menyokong beliau kan.. 

p/s Ripin Lamat juga merupakan seorang usahawan yang berjaya dan menjadi Idola adeknan untuk terus menjadi orang yang berbakt kepada masyarakat. doa kan adeknan dan moga2 adeknan dapat berkat dari beliau nih... hehehe

Thursday, April 14, 2011

Updating and Upcoming CooL stuff

How the weather?
whether your day is Rain or Hot and even too cold... Hopefully we enjoy our day.

Here the story~ i tell you guys about the previous post  just click on this link = not the worst planner

After a few day's a few week and a few angin sepoi-sepoi meniup... yes!! I got it!!!! yes I Got the good News for my second Observation~~~ alhamdulillah.

My heart beets faster then ever before when ever i get this paper (kertas penilaian). And Now I decides to take this Good News as a Challenge. To make me more and more hard working guys from before. 

...and also I just want to improve my skills and my life style...
( just perasan with my self )
hahahahaha
T______T




For Those who still don't know what kind work that I'm doing and my work??? let me tell you all here....

I'm just adeknan the cutes one... hahaha (perasan nak mampos!!!)
and Adeknan is one of the many UPSI students who dying want to grade this year and  struggle to get the best result on this last semester (Latihan mengajar)



May be i need this instruction after this lar... ngeeeeeeee

but what ever it is~ bebaloi jugak dengan apa yang adeknan tangung selama ni.. tahap ketensionan dan ketekanan adeknan pada tahap paling kelangkabut for this weeks. and next and next and the other next week observation still waiting me... here we go... akan ketandusan Idea....!!! just wait lah!!! 




so here I'm too happy got the good news.. for those who read this please "doakan adeknan mendapat yang terbaik dan tergolong diantara yang terbaik" 

~amin~

Not The Worst Planner

Dear my Reader~~


berapa kerapkah anda dilanda perasaan gundah gulana??
2 kali seminggu? 3 kali seminggu atau 7 kali seminggu?


tak tahu kenapa adeknan hari terasa seram sejuk suam-suam kuku....
mungkin sebab terlampau relax masa mengajar tadi? urm,.. memang berjalan lancar.. tapi tak selancar drift kat lebuh raya plus? sebab ada banyak sekat-sekat macam jumpa trafik light plak.. buat jiwa kacau betul ler...


adeknan kecewa sikit lah. tapi pada pandangan mata kasar adeknan semuanya baik-baik saja.. so adeknan nak ucapkan terimakasih kat anak-anak murid [yg adeknan anggap sebagai adik sendiri] kerana bagi kerjasama yg best gitu,,,,




Tapi adeknan masih curious lagi how bad my performance today... but what ever it is I'm feel so lucky today coz one of my students say's "It's good teacher" berbunga-bunga my hearth for a while ler....


Now I'm still waiting for my evaluation (mark) from my Teacher Guider T____T



p/s anyone who wanted to know the result is? just wait how my respond into this new post as soon as possible...

Monday, April 11, 2011

lagu romantik gratis~

hai and salam satu satu dunia semua....
sebelum tido  ni adeknan nak share sikit pasal lagu tema baru untuk blog adeknan nih..

memperkenalkan Jack Johnson penyanyi yang baru sahaja adeknan kenal
terpikat dengan alunan musiknya yang best giru...slow rock beb...
tambahan plak dia nih banyak terlibat gan wat soundtract yang hebat-hebat... so kalau nak tau lagi lanjut... jom ar wikipedia beliau tu....or klik jer kat sini
so apa lagi jom berkenalan dengan Jack Johnson...


ini lah rupanya penyanyi tuh... Jack Johnson~
amacam hensem x? huhu x? hensem lafi adeknan kan...kan,,,, hehehe
ngeee...



BTW sini adeknan ada linkkan sikit antara lagu beliau yang best ar gitu....
apa lagi jom layan~




lagu ni adeknan paling suka antara yang banyak-banyak... tapi adeknan tak dapat jumpa HTML tuk lagu ni... so kalau ada sesiapa yang boleh share gan adeknan boleh lah share k....









p/s~ semua lagu-lagu beliau ni best kan...huhuhuhu plus adeknan paling suka lagu "flake" tu

Sunday, April 10, 2011

is just around the corner

Hai salamoalaikum semua..~~
apa khabar... adeknan agak busy sikit lah minggu ni. maklum ler xda day Off lah katakan...
excelly adeknan nuh just around corner jer... x pi mana pon. cuma adeknan ada banyak kerja jer sikit....
Kerja bertimbun-timbun macam-macam ada.......

rabu ari tu adeknan sempat lah join untuk merentas desa sekolah.....
apa lagi layan lah pic yg x seberapa ni?


Hari isnin : jaga n ikut rumah sukan latihan Rumah Sukan Cenderawasih

hari isnin~ latihan pasukan rumah sukan cenderawasih~ jadi guru pembimbing beb

Rabu : latihan merentas desa SEMETRO

Sempat berposing 1 snap~ hehehe nge
di garis permulaan merentas desa SEMETRO



Khamis : frust menongeng memikirkan pengOBSERVESION lect aku datang...huhu


petang Jumaat terlibat dengan melukis Mural sekolah---



p/s hari sabtu pon ada sekolah ganti...huhu adeknan terlentang balik sekolah nih...guguguu

Sunday, April 3, 2011

bila Perut Terasa Lapar....

Tenggahari.......

Adeknan terasa lapar...dahaga........
Dan segalanya..semua ada bercampur baur bak cendol buatan tangan...
Ter'imbaukan kembali semua kenangan sedih.. bila mula datang ke sini dulu...
Masih tergaung-ngaung suara tu kat telinga adeknan ni... sakit, benci, x suka langsung...
Engkau ni... _________ or _____________? apa lah pakcik bengap betul ler... xda kerja lain ker..

Hampeh? menyampah x suka langsung.
Perkara macam ni lah yang membuatkan adeknan terasa nak balik tido..


Masa ni ler adeknan terasa rindu gan permata nun jauh di sana,,aku rindu tawa gelak itu...
Panggilan mereka...
Pekikkan Mereka....
Tangisan Mereka yang membingitkan..
Teriakan seorang emak memanggil anaknya..
Panggilan si anak meminta ibunya....

Rindu dengan tiga putera....
AkmaL Azfar.. 6 years old
Muhammad Al-Amin...4 years old
Adam Harith ...3 years old


Rindukan waktu-waktu seperti ini...gembira..ketawa dan tidur bersama berempat..

 
 kasih 3 beradik [gambar lama tahun lalu]
Inilah emaknya [kakak sulung adeknan]...bersama Adam Harith and mybe someday dpt plak baby girL

ehem-ehem ada lagi seorang puteri bersama kami....sepupu kepada putera bertiga diatas..
 

Putri Nur Farah Anum bersama ibunya [kakak ketiga adeknan]
 
 

writen by:-


p/s: adeknan tunggu kakak kedua nak kawin lagi... harap-harap beliau akan kahwin cepat. amin...

Friday, April 1, 2011

Ku Utuskan kepiluan rindu bersama angin lalu

Assalamualaikum dan salam sejahtera sentiasa semuanya.....
adeknan tak tau kenapa hati adeknan tiba-tiba berasa hiba dan bagau di tucuk jarum yang tajam...sakit/pedih/pilu~~

Tanpa ada suatu yang menyapa, tanpa, dan tiada apa-apa... hari yang diserikan dengan indah tiba-tiba bertukar sayu dan menusuk jauh kedalam hati??

Adakah kerana kerinduan ku kepada angin lalu yang menembusi ke hati ini... ataupun, terkena kejutan perkataan ataupun renjatan atau pengatan mainan perasaan yang berbaur halusinasi...

Benak hati terasa kosong, tiada apa-apa kecuali ~itu~ dan memtutuhkan hati menjadi ingat keluarga tercinta. my parents.. mak, ayah... my lovely sister lamah, eyap, etiey and my bro adik_ Aku rindu suara tawa mereka. (^_*)

Tuesday, March 22, 2011

macam-macam ada

akhirnya...............................................
Memori zaman persekolahan adeknan terasa kembali... kenangan 4, 5 tahun yang dahulu masa muda darah remaja. ehem2 tapi still adeknan ni masih nampak baru nak jadi remaja.. ehem3 hik3

Apabila melihat gelagat anak murid kat sekolah ni membuatkan adeknan kadang-kadang geli hati :-) tak terkata apa-apa.


Seronok, menyampah, suka, duka melihat dan melayan anak murid yang bermacam ragam. Perkara ni lah yang membuatkan adeknan suka masuk kelas dan mengajar. alhamdulillah adeknan semakin selesa mengajar anak murid yang ternyata mencabar kecomelanku... huhuhu

sebab apa?,,, sebab semuanya ciut-miut semuanya. ahahahaha kiranya gelagatnya pun banyaklah ada yang pemalas, ada yang mengada-gada ada yang baik, happy go lucky, patuh, dan ada jugak yang macam bertanduk dua. hahaha....

tapi overall semuanya baik-baik lah tak ada yang nakal sangat dan alhamdulillah diorang pon ciut miut dan bersemangat untuk belajar, walaupun kadang-kadang kite perlu bagi SOUND sikit..

P/s thanks buddy and keep it up wat yang terbaik dalam karear anda... orite....

Friday, March 18, 2011

my full day Off


Mekom sumer.....

pa khabar? Chat? baik? jahat? ishk2.......Arap2 sihat lor...
ari ni adeknan nk story sikit bab Daily Off Adeknan 3 hari nih..... hihihihihihiiii adeknan punya jadual tuk day off nih betul2 hebat. Fully Off for 44 hours... yeah bebeh

Bangun Tido - 10.30am
Tido Balik - 12.30pm
Makan tegahari @ Breakfast - 1.00pm
Tengok Just For Laugh - 2.00pm_3.00pm
Tido Petang 3.00pm-6.30pm
aktiviti petang @ wat Bodoh 7.00pm-8.pm
Movie /./././Layan - 8.00pm - 3.00am
Tido,,,,ZZZzzzzzzzz - 3.30am

Friday, March 11, 2011

such a great guy with a big heart~

~~salam~~


hye,,, apa khabar n khabar baik.. well today as a human being i just want to share something interesting about the sad love story....


Bagi yang mengikuti rancangan american idol tahun ni 2011 mesti ingat kepada Chris Medina kan.. Chris Medina seorang penyanyi yang berhati dan berbakat besar. Tapi sayang beliau tak dapat masuk final stage.. :-(

Tapi apa yang mengkagumkan adeknan semuanya ada dalam video nih.. Tengoklah sendiri...

semuanya di kisahkan dalam video yanga deknan link kan kat sini.. so kita layan... :-(


so ni lah video uji bakat Chris Medina. tapi dia tak dapat masuk final stage.. dia tak layak. Tapi apa yang bestnya dia keluar dengan lagu single lebih awal berbanding dengan peserta yang lain..

Tapi apa nak kata?. dia memang layak kan. huhuhu lagunya memang sedih dah dah terjual 49 000 salinan dan masuk billaboard chart.. well please get your tissue coz you may crying while you watch this music video ..

Chris Medina First Single-What Are World


p/s - jangan nangis tengok video tu... lap cepat2.... :-(

Monday, March 7, 2011

BELI TIKET AirAsia.com

samekom dan salam satu malaysia... apa khabar diharap semuanya sihat belako lah

sebentar tadi adeknan sempatlah melihat kesana dan kesini, atas bawah, depan belakang... sampailah adeknan bukak e-mail adeknan.

perkh!!!!!!!!!!!!!!!!!!........ada e-mail dari airasia... mcm biasa memang selalu dapat pon. selalunya adeknan buat x nampak jer e-mail tuh. tapi hari ni tak taulah kenapa plak. ni mesti sebab sakit kepala tadi ni, huhuhu

belek punya belek..... jumpa Promotion Airasia... ape lagi... langgan lah cepat-cepat and klik dan klik ... tip top! siap...alhamdulillah....

Pengena harga tiket RM73.++ ke miri. terbaik lah. tapi adeknan pernah dapat lagi muarh sebelum ni. tapi tak pe lah janji dah beli....layanzzzzzz


Ada lagi, belum habis lagi tau. ehem2---- kena tambah bayar lagi ar, huuhuhu nak buat macam mana dah takdir lah katakan.... terpaksa melayang RM1++.+0 gak....huhuhu

p/s- balik punya pasal adeknan sanggup buat apa sahaja....except T_T~~~

Sunday, March 6, 2011

Giveaway 3 sponser

Mesti ramai yang rasa pening suam-suam kuku kan... kenapa plak entry adeknan kali ni ada 2...kan... ceritanya macam ni_ni sumer gara-gara rakan blogger baru adeknan yang bernama "Gadis HOt" (bukan nama sebenar lah). dia memang best ar thank to Gadis Hot ok...



,,,,,,cerita bermula-----

seperti yang sedia maklum kan adeknan ni lahir secomel-comel tidak sejak lahir lagi kan,, so adeknan biasa di tanya soalan-soalan HOT macam yang ada kat bawah nih..


Cikgu Ayu: Kalau adeknan di tanya kenapa adeknan kecik sangat?
Adeknan : Kenapa nak taja adeknan ker? kalau nak taja buleh jugak kan..huhu kalau kecik sangat tapak tangan adeknan ni, adeknan boleh pinjam tapak tangan jiran sebelah rumah nak tadah tau... So bila dah ada yang offer nak SPONSER macam ni... apa lagi adeknan tadah dulu dengan PANTUN jer lah...hihihi


~.. adeknan Ber-HIPERBOLA dalam PANTUN..~


Kusangkakan chopstik rupanya ranting,
Buatan China dari Seberang,
Kalaulah adeknan pandai berPAINTING,
Ku lukiskan jambatan sampai seberang.


Duduk melukis di waktu subuh
Sambil mendengar seruan azan
Berpuluh gunung sudah ku runtuh
Mesti hasil enjoylukis yang seperti intan.


Jika sudah singgh di Bulan
singgah sebentar makan kek cawan
Ramai sungguh yang berasa heran
Terkena Penangan buatan Tangan.


Rindu-rindu sepanjang masa
Rindu lagi bila tiada,
Bila Cup Cakes di depan mata,
Lidah ku kelu, tidak terkata,


Kalau sempat pergi ke acheh,
baik menabung akaun al-Wadiah,
Kalaulah nak ikut rasa kasih-ceh??,
Inginku dapatkan semua HADIAH


Dari darat menanam tebu
Terus menuju kampung seberang
Harapan gila, harapan seminggu
Harapan suciku, Mr. EQ seorang


Orang miri membuat minyak
beribu batu di pulau Seberang
Orang miri tak mintak Banyak
Sponser apapun dah terasa senang


Orang memberi, kita menerima,
Orang berbahasa, jangablh diam HAIRIAKS
jom lah kita bersalsa. kui3



p/s Tunggu kalau menang nanti adeknan tadah hadiah guna tapawe yang paling besar kat rumah nih~ hik3

senang lenang

hello there....salam apa khabar...

permulaan yang memang hot lah awal bulan ni. ehem.?? sebab apa? sebab start jer minggu ni Sek adeknan ada Ujian Selaras satu. Tapi Hanya untuk 3 Hari jer lah x buleh lama-lama. memang menarik tak lama lagi adeknan akan menanda jawapan pelajar buat pertama kali nya


so apa lagi adeknan pun senang hati lah sikit. tak perlu risau pasal nak buat Rancangan Mengajar Pon. hehehe-- Tapi masih tak terlepas jugak tau, sebab adeknan akan terlibat dalam perkemahan kadet Bomba kat dalam hutan. hu3 3 hari tu, sabtu, ahad dan Isnin. :-(

kecewa adeknan tau, baru jer plan nak bersenang lenang + berangan-angan sampai ke bulan. tak buleh ler alamatnyer.. tapi tak mengapa sebab adeknan dapat memenuhi hajat lama adeknan nih. eyer lah dari dulu ag adeknan nak join main camping-camping nih. tapi tak pernah terpilih tau. kecewa adeknan.


kalau nk di ikutkan adeknan pun tak tau nk wat mimik muka yang macam mana nih. tapi tak pa lah. huhu dua dua pun boleh. apa yang penting

adeknan happy hujung minggu ni

p/s sebab apa adeknan happy...sebab adeknan dah kenyang makan nasi...happy lah..

Tuesday, March 1, 2011

kecut Perut a.k.a PANIC ROOM

hello there ... adeknan was here laying on the couch and thinking and keep on thinking. when you have no one you got nothing to lose right? that what i thought about.

This story doesn't have any connection with this topic. Huhuhu~ but i just want to write about it. lol~


Story nya macam ni, tadi adalah makhluk tuhan yang paling seksi yang datang minggu lepas tu datang lagi. P/s kalau x faham sila refer balik gan entry sebelum ni "Bukan Happy Ending"

Orite dah. kita sambung cerita plakkkkk~~~
_

BAbAK I
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Beliau datang meng"Observeb" rakan baik adeknan mengajar. mulanya adeknan takm taupun yang "Beliau" datang. perkh~~~ menarik kan plot cerita ni.

So Bila tiba-tiba jer ternampak beliau, habis terus pucat dan seram sejuk jer badan adeknan nih. mase tu adeknan tenggah mengajar "terus adeknan terdiam seribu bahasa" situasai tu boleh di ibaratkan seperti "Saat bertentangan mata dengan saka JEntayu" cuma saka jentayu tu cantik sikit jer...

adeknan: kamu kenal tak siapa tu?
pelajar comel: Lecture cikgu Ikhwan kan cikgu?
adeknan: a'ah dia jugaklah lecturer cikgu.... shushhh "diam" dengan nada yang serak-serak basah.

huhhuhu walau pun tak sempat jumpa beliau.~ cerita ni tak habis lahi tau. ada lagi satu babak yang merobek jiwa adeknan tuk hari ni.
___________________________________________

BaBaK II
.........................


Ok.. kesinambungan cerita tadi. masa adeknan nak masuk office tadi adalah adeknan terserempak dengan makhluk tuhan yang langsung tak seksi nih. ni kira saiz "si C" (bkn nama sebenar) lebih kurang 40, 50,70... buruk kan.. ishk3 jangan bayangkan tau... hik3

Bertapa kejinya beliau nih. tapi itu tak penting, yang penting adeknan tertentang mata dengan beliau. perkhhhh dengan jelingan nya yang tajam itu ku balas dengan jelingan yang jijik. kakakaka keji tak keji adeknan nih. huahuahuhauha

Almaklumlah kan dah dia layan adeknan macam dengan ...........................!!? ,
So apa lagi kalau orang dah layang & lanyak kita sampai ketahap mencabar sensitiviti adeknan, OffCource lah adeknan makan dalam kan. Bukan setakat makan hati, tai dengan jantung-jantung gan usus skali adeknan makan tau. Tinggal hempedu jer lagi.

So apa lagi tahap rasa jijik & benci ni 3 kali ganda berbanding tahap biasa. So bayangkan kalau sampaikan hempedu pun adeknan makan. Arghhhh adeknan memang tak tau nak bayangkan macam mana kan... huhhuhu

p/s kalau semua nak tahu adeknan ni memang bukannya baik sangat pun. sebab apa? sebab ada i care?? xda kan. hik3

Monday, February 28, 2011

Bukit Freaser~ :-)

Hallo There.....

Apa khabar di harap semuanya berkhabar baik belako lah,...
Untuk edisi kali ni adeknan memang tamak sikit asyik-asyik dengan entry baru yang lebih menarik..... kali ni adeknan nak story a little bit about my travel to Frease Hill last year.
It's really nice view up there. Cool temperature ler kat situ. almaklumlah kan bagi adeknan yang bukannya selalu main kat gunung2 or snow ni kan. hik3

well. the story begun like this.... this is my friends plans. adeknan with 10 others friends go to vocation before we are separate after 3 1/2 year together at UPSI. specifically at AT45 or Rumah AT45.

we travel by using motorbike~ cool isn't it. adeknan and my friends been there about 6 hours lah kat atas sana. But to get there "Freaser Hill" takes about 1 1/2 hours from our house rumah AT45.

Ups their we go to the cold water fall ever i meet in my life. we swim there about 3 hours. then after that we take a good picture and makes some scene there.

But Unfortunately one of my friends doesn't feel so good after riding his motorcycle. but this is not his foal anyways. this is only because of that road> perkh macam ular kena pukul guna buluh yang sekeras batu"

jalanya punyalah bengkang bengkok. but i like it, it's very challenging. well i don't really need to tell everything apa yang ada kat atas bukit ni kan.

you find out it later when you see my beautiful memories that i capture there.


"Ambik gambar sebelum berperang menentang Freaser Hill"


Perkh~ Tiba jer di kaki Bukit Tempat Peranginan Freaser Hill terus ambik gambar kui3



Berangan jadi pengkaji Cuaca-Ngeee


Upacara adat menemui air terjun Freaser "sejuk" kecut semua nge...


Bersama kengkawan ku yg kadang-kadang sengal "sakit pingang"



Sempat Posing maut di tepi Lembah Golf....Tong!! kena kepadal "adoi!! sakit lah ces pi lah pukul bola tu jauh-jauh,.



Love this~ 5 good looking guys posing own their own attitude...


~well this is the Music Video yang my friends buat... I really Love this Music video a.k.a montaj. Made by Abg Long."





P/s to my beloved Friends I love you guy forever and ever.. Hope we gonna make another trip again. ok.... salam
video

Let see Where You Came From

free counters
get this
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes Powered by Blogger | DSW printable coupons