Popular Posts

Monday, February 28, 2011

Bukit Freaser~ :-)

Hallo There.....

Apa khabar di harap semuanya berkhabar baik belako lah,...
Untuk edisi kali ni adeknan memang tamak sikit asyik-asyik dengan entry baru yang lebih menarik..... kali ni adeknan nak story a little bit about my travel to Frease Hill last year.
It's really nice view up there. Cool temperature ler kat situ. almaklumlah kan bagi adeknan yang bukannya selalu main kat gunung2 or snow ni kan. hik3

well. the story begun like this.... this is my friends plans. adeknan with 10 others friends go to vocation before we are separate after 3 1/2 year together at UPSI. specifically at AT45 or Rumah AT45.

we travel by using motorbike~ cool isn't it. adeknan and my friends been there about 6 hours lah kat atas sana. But to get there "Freaser Hill" takes about 1 1/2 hours from our house rumah AT45.

Ups their we go to the cold water fall ever i meet in my life. we swim there about 3 hours. then after that we take a good picture and makes some scene there.

But Unfortunately one of my friends doesn't feel so good after riding his motorcycle. but this is not his foal anyways. this is only because of that road> perkh macam ular kena pukul guna buluh yang sekeras batu"

jalanya punyalah bengkang bengkok. but i like it, it's very challenging. well i don't really need to tell everything apa yang ada kat atas bukit ni kan.

you find out it later when you see my beautiful memories that i capture there.


"Ambik gambar sebelum berperang menentang Freaser Hill"


Perkh~ Tiba jer di kaki Bukit Tempat Peranginan Freaser Hill terus ambik gambar kui3



Berangan jadi pengkaji Cuaca-Ngeee


Upacara adat menemui air terjun Freaser "sejuk" kecut semua nge...


Bersama kengkawan ku yg kadang-kadang sengal "sakit pingang"



Sempat Posing maut di tepi Lembah Golf....Tong!! kena kepadal "adoi!! sakit lah ces pi lah pukul bola tu jauh-jauh,.



Love this~ 5 good looking guys posing own their own attitude...


~well this is the Music Video yang my friends buat... I really Love this Music video a.k.a montaj. Made by Abg Long."





P/s to my beloved Friends I love you guy forever and ever.. Hope we gonna make another trip again. ok.... salam
video

Sunday, February 27, 2011

Layan Lagu best

hurmm.... Sunday night is the most boring night ever for all over weeks. so anyone agree with me?? or adeknan ni jer yang salalu rasa macam nih. perkh.... sampai rase macam nak take a bullet straight to my brain jer macam lagu Bruno Mars plak kan. .. so ape kata dengar lagu luahan hati ku ini...

~ceh berangan jer kerja adeknan ni kan.... ape2 baik kita layan lagu ni dulu k...hik3




so korang semua mesti dh boleh agak tahap keboringan adeknan ni kan... you know why...ni sume because of tomorrow is Monday? which is working days... nak tau x apa yang adeknan layan this weekend? urm....


Punyalah boring sampaikan adeknan layan lagu jer dari bukak mata ,sambil masak , sambil mandi, makan, minum dan sebagainyalah semua dengan dua lagu ni...

nak masuk tidur pon dengar lagu nih; ni kira lagu nih pecah BOX Office adeknan lah ni. harap2 esok tak lah sampai pecahlan Office adeknan plak. bayangkan kalau office adeknan yang cantik lip-lap2 tu di masukkan dalam BOX perkh. pecah....

Pengsan adeknan x sedarkan diri sambil makan donut kalau mcm 2..... hahaha dahsyat x dahsyat kan....kui3

ni lah lagu berhantu tu....best gak lagu ni slow jer. memang layan arghhhhhh~~

Jessie J - Price Tag (edisi remix)



itu baru satu lagu. hah ni ada lagu sebuah lagu yang menjadi lagu kegemaran adeknan. almaklumlahkan takde kerja hujung minggu "sebenarnya byk kerja menyemak buku latihan pelajar" tapi saja jer cakap xda kerja....

Kadang-kadang rasa macam nak menjerit Kuat2 jer kan. tapi mana buleh??? kena jaga atitude bebeh. so that's why ler adeknan punya hati ni meronta-ronta. huhu,,,, BTW to the people who had the same problems with me... meh adeknan share that hunted song ever for this weeks chart on adeknan blog. kui3...

sebab dh pening tengok buku budak-budak nih,,,, hik3 WTH

what the hell



What The Hell betul lah.. this song really awesome... lagi-lagi dah lama tak dengar lagu avril nih. kalau nak tau adeknan sebenarnya minat sangat gat dia nih waktu mula-mula kemunculan nyer nyanyi skater boy dulu...


huhu teringat kisah muda remaja adeknan dulu gan member lama-lama layan lagu tu,.... huhuhu

tapi tak pa adeknan akan layan punya lagu ni sampai puas hahahahahahha


p/s this the first time adeknan try to adding some youtube video on this blog. please enjoy it BT
W

Friday, February 25, 2011

first resipi ~ Banana Milk Shake

Hello youAll.......

actually hari ni memang merupakan hari OFF adeknan. sampaikan adeknan tak tau nak buat apa lagi, dan adeknan dapat ilham pulak semasa meng-Update blog adeknan ni. adeknan akan selitkan resipi-resipi yang adeknan selalu buat kat kampung. ingat Kat kamoung sahaja tau.. nge... "nampak sangat tak selalu masak kat rumah sewa kan" hahaha

orite apa-apaun tak siapa tahu apa akan jadi pada masa depan. kot-kot adeknan akan jadi cheff ke... boleh ke tidak..... kui3

Jom test resepi ni ok...



BANANA MILK SHake



1. Ais Kiub sikit.

~kalau nak banyak pon boleh jugak. tapi kalau banyak sangat susah lah nanti maklumlahkan ni kan resipi tuk orang bujang.~ ahaks.




1. Susu ler~

~apa lagi dah nama milk shake. Tak kisahler susu apa pun Boleh, kalau nak perah pun boleh, tapi jangan salah perah pulak jaga-jaga dengan angin beliau dulu. nanti tak pasal2 lembu tu kentut... tak ke hilang selera namanya kalau macam tu.....

~ Tapi kalau tak boleh minum susu tu boleh lah guna air kacang soya @ susu pekat + gula.~




3. Off course lah buah pisang berangan/tak kira pisang lain pun boleh janji pisang tu dah masak.





next part is "the best part"

1. Blanderkan semuanya sekali ikut citarasa masing-masing k.

2. Makan terus masa sejuk-sejuk.. gerenti meleleh air liur..



p/s Opss air.. nak kain lap...air liur ni dh melelah dah ni,,, ahaks

Bukan Happy ending





hye all?? apa khabar sume? harap-harap sihat ler ye? almaklumlah kan sekarang ni kan musim memendam rasa a.k.a menyimpan hati @ makan hati buat adeknan lah. adus!!! cukup letih bila kita mula merasai alam pekerjaan yang x seberapa nih.

ishk2 kadang-kadang macam nak nangis pun ada. alah? klw adeknan nangis pun bukan orang tau kan. hahaha.... sebenarnya adeknan tak tau sama ada nak bersedih ataupun nek bergembira ni sebenarnya. tidakkkkkkk~~~~~~~ kecelaruan otak lagi!!!!!!!

ok?? ok??? adeknan citer lah k...
kisahnya macam ni... adalah makluk tuhan yang tak seberapa seksi ni datang lah menunaikan tanggungjawabnya meng "observed" adeknan mengajar? OPs!!!!!!! biar betul kan... perkh!!!!!

Mulanya apabila adeknan dapat call dari member bagi tau "ada Lect cari kau lah, nak observed kau mengajar"
Dengar jer ayat tu DUSHHHHHHH!!!!!! terus seram sejuk badan aku....huhuhu punya lah takut. nasib baik masa tu adeknan dah preapare kan untuk Rancangan mengajar. Tapi sayang kantoi kat ABM aku. tak boleh nak guna OHP.... lagi lah mampos adeknan..

adeknan pun cakaplah dengan beliau "so macam mana tadi Mejar(bkn nama sebenar)".....dia pun ckp la " bla.. bla.. bla.. bla.. bla.. bla.."

huhuu...mulanya aku rasa teruk sangat.!!! sebab memang rasa teruk pon. lepas dia bagi kan "bla.. bla.. bla.. bla.." tu baru rasa ok sikitlah.


~Tapi sayang cerita tak berakhir dengan happy ending...~

cerita berakhir dengan perasaan GEDEBUM!!!!!!!!!!~ sama macam gambar kat atas ni ha~ huuuhu sorang awek call.... tanya macam mana dengan pengajaran smlm. rupa-rupanya adeknan tak di bagi markah langsung pun oleh "beliau tu" - bukannya nak menyalahkan Beliau lah tapi,,,, adeknan menjadi was-was pada tahap yang paling was lahh katakan. mesti prestasi adeknan ni tak baik langsung kan????????? hhuhuhhuhu

adeknan tak tau dah nak buat apa sekarang ni. melainkan mendownload citer, lagu & update blog ni jer. huhuu memang kering kontang dah buah fikiran adeknan ni. adoi!!!!!!!!!!!

ya ALLAH ya TUHANKU kau lembutkan hati Pensyarahku yang ALLAH
Kau lembutkan lah hati Guru Pembimbing ku YA ALLAH..
KAU berikanlah ku keputusan yang cemerlang dalam segala jua ujian
dan KAU permudahkan lah segala urusan Hamba-Mu Ini Ya ALLAH....

amin-

Sunday, February 20, 2011

Kasihan si Butterfly

rama-rama a.k.a butterfly sememangnya seekor binatang yang sangat cantik. yup? rama-rama pelbagai warna dan jenis. macam pelangi pun ada. Bertapa besarnya impak yang ditinggalkan kepada kita selaku watak utama dalam babak ini.

Dalam kita menikmati keindahan mereka? adakah kita tahu pengorbanan yang mereka lakukan untuk mencapai puncak kegemilangan rama-rama? Kita selalunya terlepas pandang dan hanya tergoda dengan keindahan mereka. walhal mereka telah banyak berkorban setelah dilahirkan lagi.

seperti yang kita tahu, rama-rama sememangnya berasal daripada makhluk tuhan yang paling digeli bagi sesetengah manusia iaitu "seekor Ulat". Seekor ulat yang hidupnya dipandang keji bertukar indah dengan melalui satu proses yang panjang.

Seekor ulat telah bertungkus lumus untuk menjadi matang dan bergelar seekor rama-rama. Namun apa yang mereka tidak tahu? keindahan dan kecantikan yang mereka inginkan itu hanya akan membawa kepada penghujung hayat mereka. Bertapa besarnya makna keindahan bagi mereka.

Melupakan masa silam sebagai seekor ulat yang memakan apa sahaja termasuklah dedaunan, pucuk-pucuk buah. Bertukar kepada diet pemakanan madu di bunga-bungaan yang indah. Satu nikmat yang diidamkan oleh setiap Ulat di seluruh dunia.

Bila kita mengimbas kembali proses kehidupan yang dilalui seekor rama-rama rasanya keindahan yang mereka miliki adalah berbaloi untuk mereka kecapi.

Pertama butterfly lahir sebagai ulat si pemakan daun yang lahap,


Bertukar kepada kepompong yang hidupnya hanya terkurung bagai mayat hidup,


Akhirnya bertukar menjadi rama-rama yang cantik.

Jadi the moral of the story nie------
-janganlah kita mengambil mudah untuk mengejar keindahan dan kejayaan yang kita inginkan. sedangkan rama-rama sanggup mengorbankan hidupnya hanya untuk keindahan yang sementara. Begitu besar pengorbanan mereka yang perlu kita ambil ikhtibar dan pedoman untuk menjalani kehidupan kita yang mungkin panjang, dan mungkin pendak. tetapi apa yang pasti kehidupan itu hanyalah sementara-

Friday, February 18, 2011

Hanya kerana katak pandai menyanyi

hye all...
kita selalu menyalahkan katak apabila katak mula untuk meraikan kegembiraan mereka bukan? Nyata benar apabila ramai diantara kita yang tidak mampu untuk berkongsi kegembiraan mereka bersama. Sebaliknya kita marah dan pandang serong pada katak.

Hanya kerana anugerah-Nya katak hidup di bumi berbeza dengan kita. bayangkan apa pula yang akan katak akan katakan terhadap kita bila kenderaan memijak saudara katak mereka. mesti persatuan katak-katak sedunia tu marah dan keji kita kan. Maklumlah kan manusiakan ni kan banyak karenah dan segala macam ragam. dan kadang-kadang mengalahkan binatang yang paling buas kat dunia ni.

seperti tanggapan sesetenggah orang katak itu comel. buktinya ada diantara kita yang membela dan memelihara katak sebagai satu teman dan binatang kesayangan. apa?? nak bukti nya. buktinya senang jer kita manusia ada filem katak, makan katak, bedah katak semua katak ada. dan yang paling hebat kita juga percaya bahawa patung katak @ tabung yang berbentuk seperti katak membawa tuah kepada tuan punya badan kan. huhu

Perkara yang kita tidak sedar ialah katak yang sungguh comel dan tidak pernah berniat untuk mengusik makhluk lain. benarkah katak bersalah kerana menyanyi dan membuat bising.


Benarkah kita rasa terganggu dengan katak? salahkah katak diciptakan di bumi mampu memanggil hujan. apakah itu salah?? persoalan yang sama juga boleh kita tanyakan kepada diri kita sendiri sama ada kita ini sudah cukup sempurna untuk menyalahkan katak yang lahir dengan fizikal kelahiranya. cuba lah kita berempati dengan segalanya, kerana kita akan mendapati bahawa mungkin kita jauh lebih tak sedar diuntung dengan apa yang kita ada.. mungkin itulah yang terpaksa diterima oleh oleh katak dengan takdirnya yang dilahirkan sedemikian rupa kerana pasti ada sebab mengapa katak dianugerahkan suara-suara yang mujarapnya memanggil hujan dan berkongsikan hujan rahmat dangan kita sebagai satu makhluk tuhan....

p/s jangan sampai kena sumpah jadi katak oleh katak...

Tuesday, February 8, 2011

god fellas "last month vs feb-mei"



3 January 2011 hello and salam satu Malaysia…, this is hasnan and this is my story.

Aduss! That really hurt!! Oh my god that really-really hurts so much. I can’t sleep and my head is like want to pull it from my mouth. I can’t handle this one. Really damn! I wish I could pull it my self this time. But it to hard and I’m not doctor. I came up with my dad and my mom help. And it’s work? Yeah a little bit je lo… I think I can’t handle it for tonight, and I think I can’t sleep either this night. But I will try my best and I want to eat some penadol and some other medicine.

That is what happened last month.

Last January became the worst New Year ever that I ever had in my life. Screw you. I hope it doesn’t happen anymore. But something else is interrupt me this Chinese new year. The second day I went to the school for my practical for my graduation in degree I screw this one. I have to teach the only 2 subject for this 4 month. Unfortunately I have to teach the sucker subject ever I had in PMR. Mathematics??? Can you believe it, I have to teach my poor subject in my PMR. I only get beauty “D” for this subject. Ha3 but I tell to myself that I can do it better then ever before. I do really concern about this issue.

I don’t care about the past; I’m only care about the future and I don’t want to know what people think even either. Well this is my story.


me and money

hi I'm hasnan and I'm good in study and this is my story

Hello everyone, this is it. this is the things what always encourage me for me for all this time "money" never be the end in my mind.  "money" for me doesn't always be RM or Dollar it's also  about any reward that i can get from anything. luckily me isn't it, but poor me i don't really know how to makes money.. dude shame your self!!!!!!... but i does know where to find the money thing. let me tell about when i'm begin like  this and how it change me. it's start when my sister fince (5 years ago) and now he is my brother in low, bet on me to reach my SPM target, which is i won that bet. and God damn iti got it!!!! and he admits his ego and now he buy’s me Disc’s men  and this is my first present from anybody except from my school for get a good academic record. After that I always was trying to get some reward from anyone if I could reach a good result because I don’t like to lose. After that my brother in low never bet with me anymore, because he knows I will win if I want to bet from anyone. Ha Ha Ha Ha lucky me right? My high school era shown, I always get the number one in the class and this is not for the only once in a year but always for the 2 years I got that title in the class. So this is why my brother in low doesn’t want bet with me anymore. But still, i try to get any reward from my parents, and this is the best reason to get’s any reward from them. Then here my brother gives me the first cell phone for me, but at the end he gets it back from me. Damn! Right, it’s ok because I get my own phone then when my mother buy’s me a new cell phone for me. This is only because I want to go to Kuala Lumpur to study my degree level at Tanjong Malim Perak. Then kebooooom! Here I started using and handling my own money from the PTPTN. This money doesn’t enough to cover all the expenses any longer and I need a lot of money. So I study not too hard and study smart after all. Yes!!!! I got a great result for my exam; I’m used to get in on the dean list 5 semesters over the 7 semester that I had. Whenever the result is showed, I used to tell my parents about my result and them happy about it. So they did not have any doubt to not give what if I do that at the right time.  So here I am and my reputation still encouraged by the money things.  What do you think? I’m the bad guy or the good one, and still here you are with me and read this story about the materialistic guys. Yes it is me and this is just about me because this is my story…..

Monday, February 7, 2011

this is my title~~~ don't know



Hi,
I’m Nan 23 years old and this is my story….
Born in the middle of house buy none educate nurse which is traditional edition way I’m out from my mother stomach. 9 month and 10 day I was in the stomach, I always hit her when I was in and I hurt once again when I see this world. Whenever I think of it, actually I don’t really think of it. That’s me, as a person who in the middle in the material world I always forgets to thank her for letting me stay in her stomach and took a long time before come out see this world. But luckily I not that bad, but I am bad person. And some part of my heart I always love my parents especially my father and my mother. I don’t care how bad I was before, how do they take care about me. I just care about the future because I do belief as a human we born for the future and were makes the future. And honestly I don’t care what people say about this, because this is my story.

Let see Where You Came From

free counters
get this
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes Powered by Blogger | DSW printable coupons